In augustus 2012 organiseert Wageningen Business School voor de vierde keer de Summer School rond plantenveredeling en zaadtechnologie. En net als vorige jaren staat een bezoek aan Seed Valley op het programma.

Onder het motto “Meet the fascinating world of green genetics” wordt een internationaal gezelschap van 30 studenten meegenomen op een intensieve rondreis van een week door de veredelingssector en de plantenwetenschap.

De Summer School biedt hbo- en wo-studenten van uiteenlopende life sciences richtingen een kijkje in het wetenschapsgebied en het bedrijfsleven: een kennisintensieve en innovatieve sector die wereldwijd bijdraagt aan duurzame productie van gezond voedsel en kwaliteit van leven.

De Summer School ontvouwt bovendien het carrièreperspectief van een internationaal werkveld, waarbinnen Nederland een sleutelrol heeft.

Het weekprogramma van de Summer School bestaat uit (gast-)colleges en bezoeken aan toonaangevende bedrijven. Tijdens de Seed Valley-dag op donderdag 30 augustus 2012 wordt een bezoek gebracht aan het research center van Bejo in Warmenhuizen, en geven onderzoekers uit bedrijven in Seed Valley gastcolleges.

Tijdens een netwerkbijeenkomst kunnen de deelnemende studenten in een informele setting kennismaken met professionals uit Seed Valley bedrijven.

Zie de brochure voor het volledige programma. Wil je exemplaren van de brochure ontvangen, neem dan contact op met Wageningen Business School.

Meer informatie is te vinden op de website van Wageningen Business School. De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door Technologisch Topinstituut Groene Genetica en sponsoring vanuit het bedrijfsleven.