Syngenta kondigt vandaag een investering aan van ruim €21 miljoen in haar vestiging in Enkhuizen. Er komt in 2017 een nieuw R&D Technology Center voor groentezaden en de productiefaciliteiten worden gemoderniseerd, als onderdeel van een meerjarig programma om te investeren in hoogwaardige groentezaden.

“Onze investering in Enkhuizen komt tegemoet aan de stijgende vraag wereldwijd naar groentezaden.” zegt David Morgan, hoofd groentezaden bij Syngenta. “De nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten worden uitgerust met de modernste technologie en zullen onze innovatiekracht in mondiale markten voor kool, sla, spinazie, tomaat en paprika nog verder vergroten.”

Peter Acda, hoofd van de vestiging in Enkhuizen, zei: “Deze investeringsbeslissing benadrukt het grote strategische belang van de vestiging in Enkhuizen voor onderzoek naar en productie van groentezaden. De infrastructuurwerken zullen zorgen voor nieuwe kassen, groeikamers en productiemogelijkheden.”

Enkhuizen is Syngenta’s grootste vestiging voor groentezaden wereldwijd en biedt werkt aan 550 mensen. Het bedrijf kent een lange geschiedenis in de streek die teruggaat tot de oprichting van Sluis & Groot in 1867 in Andijk. Sindsdien groeide de onderneming uit tot een van de belangrijkste spelers in de zaadveredelingsindustrie. Midden 2017 viert Syngenta haar 150-jarig bestaan in Nederland.