De jaarlijkse open dagen komen er weer aan! Ieder jaar opent een groot aantal zaadbedrijven hun deurfe313054-062c-4111-9ca9-5c89aea0dac3-2-e1598451403261en tijdens Week 39, dit keer van 27 september tot en met 1 oktober. In tegenstelling tot vorig jaar, hebben onze partners gelukkig weer de mogelijkheid om professionele telers en andere belangstellenden fysiek te ontmoeten.

Een bezoek aan een open dag geeft een kijkje achter de schermen en biedt de kans om bij te praten over gewassen, nieuwe rassen en ontwikkelingen. Bekijk hieronder het overzicht van de open dagen in Seed Valley.

Seeds meets Technology
Wat? Seed meets Technology biedt een platform aan bedrijven die actief zijn in de zaadindustrie. Ruim 60 deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun nieuwste producten en diensten, van zaadverwerkingsmachines tot aan leveranciers van laboratoria. Alles wordt uit de kast getrokken om een innovatief, zaadgericht en informatief evenement op te zetten.
Wie? Seed Valley partners Germains, Incotec, Iribov, Petkus, Premium Seeds Machines, Seed conditioning Enkhuizen, Seed Processing Holland, Teal & Vertify zijn er te vinden.
Wanneer? 27 tot en met 29 september.

Bejo
Wat? Bejo biedt dit jaar rondleidingen door het bedrijf en op het demoveld. Je kunt er de diverse rassen op zowel het conventionele als biologische demoveld bekijken, waar ook nieuwe rassen gepresenteerd worden. Telers, leveranciers, studenten en werkzoekenden kunnen zich hiervoor aanmelden. Op zaterdag is het bij Bejo familiedag, dan kun je met het gehele gezin langskomen zonder aanmelding! Wil je die dag toch je een rondleiding in het Pakhuis (Operations) en/of het lab? Hiervoor moet je wel aanmelden. Deze aanmelding kun je dan bij de ontvangstbalie doen, er zijn verschillende tijden beschikbaar gedurende de dag.
Wanneer? 27 september t/m 1 oktober.

Enza Zaden
Wat? Enza Zaden nodigt dit jaar haar klanten uit op drie verschillende locaties:

  • Summer Field Days, locatie Twisk – Open Field met als thema bodemgezondheid. Op donderdag 29 september is er een speciaal event voor de Nederlandse telers met spreekster Anne Zwijnenburg (Van tafel naar kavel) over bodemgezondheid. In de middag wordt er dieper ingegaan op wat er boven de grond gebeurt, met als aandachtspunt luizenbestrijding.
  • Summer Field Days, locatie Voorst – Open Field Vitalis met 2 thema’s: Bodemgezondheid en strokenteelt. Op dinsdag 27 september is hier een speciaal evenement met sprekers Dr. Dirk van Apeldoorn (WUR) en Coen ter Berg over strokenteelt en bodemvruchtbaarheid.
  • Hydro Demo Days, locatie Enkhuizen – Eén op één gesprekken over nieuwe gewassen en innovaties met betrekking tot telen op water.
    Wanneer?
    27 t/m 30 september.
  • Meet & Greet, Twisk – Van vmbo tot PhD zoekt Enza Zaden mensen die het verschil willen maken. Op vrijdag 30 september, van 16:00-20:00, kun je kennis maken met je toekomstige collega’s en leer je meer over het bedrijf. Kom je langs? Meld je dan hier aan.

Hazera
Wat? De focus ligt dit jaar op Brassica. Tijdens dit evenement zal Hazera haar variëteiten presenteren op het demoveld en kun je proefvelden bezoeken. Het zal gaan over uitdagingen in arbeid en oplossingen voor mechanisch oogsten. Je kunt langskomen op aanmelding.
Wanneer? 27 t/m 29 september.

Pop Vriend Seeds
Wat? Een festival op aanmelding: Inspirerende onderwerpen poppen op aan de horizon. Ervaar het zelf tijdens de PopFest Open Dagen; Pop Vriend Seeds opent de deuren, om nieuwste rassen en innovaties te ontdekken. Tijdens PopFest komt alles samen. De velden, hun focus, food for thought en – het belangrijkste – hun klanten.
Wanneer? 26 t/m 30 september.

Syngenta
Wat? Klanten van Syngenta kunnen dit jaar op aanmelding de Fields of Innovation bezoeken, hun demoveld in Grootebroek. Leer meer over nieuwe rassen met innovatieve planteigenschappen, arbeidsbesparende technologie die helpt bij het verminderen van veldafval, en interessante rassen die voldoen aan de steeds veranderende smaken en eisen van de moderne consument.
Wanneer? 27 t/m 29 september.