De internationale zaadsector is het fictieve strijdtoneel in een managementcase voor 30 jonge professionals. Komend weekend gaan zij de uitdaging aan om de Rotary Youth Leadership Award (RYLA 2011).

De RYLA is een management game met dilemma’s op het snijvlak van zakelijke en ethische onderwerpen. Teams van jonge professionals – twintigers met een paar jaar werkervaring – krijgen documentatie uitgereikt en moeten daarna gezamenlijk snel vat krijg op de materie.

Centraal staat een actuele situatie in de Westfriese zaadsector met dilemma’s op het gebied van financiering, milieu, veiligheid, werkgelegenheid en ethiek.

Deelnemers moeten zich staande houden in rollenspelen, knopen doorhakken in lastige dilemma’s en zich redden uit ontregelende incidenten. Daarbij worden ze begeleid door rotarians met bedrijfs- en levenservaring.

Aan het eind van een intensief weekend rapporteren en presenteren de teams aan een panel van zakelijke zwaargewichten.

Rotary

Rotary is een internationale serviceorganisatie van 33.000 clubs in 200 landen met ruim 1,2 miljoen leden wereldwijd. Nederland telt ongeveer 470 Rotaryclubs met ruim 20.000 leden.

RYLA 2011 wordt georganiseerd door de zeven Westfriese Rotaryclubs en wordt mede mogelijk gemaakt door IntermarisHoeksteen, Syngenta en Seed Valley.