In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Wouter is mechanical engineer bij Seed Processing Holland. Hij ontwerpt en verbetert de standaardmachines: deze machines zitten vast in het assortiment. Het kan altijd beter, sneller of goedkoper. Tof: Wouter houdt zich sinds kort ook bezig met R&D binnen engineering. Hij ontwerpt nieuwe machines, maakt prototypes en test deze. Check Wouters werkweek hier!

Maandag – 15:00 uur

Maandag – 15:00 uur

Onze bedrijfsnaam zegt het eigenlijk al, wij maken machines voor zaadverwerkingsbedrijven. Daarom werk ik ook met zaden en versproducten. Zo kan ik zien hoe de machines tijdens hun dagelijkse werkzaamheden werken. Hier ben ik bezig met het uitlezen van de frequentieregelaar in de machine: hiermee wordt o.a. de snelheid van de motor geregeld.

Dinsdag – 10:00 uur

Dinsdag – 10:00 uur

De kern van mijn werk: ontwerpen. ??  Ik ontwerp in een programma dat HiCAD heet. Ik vind engineering het hart van ons bedrijf. Vanuit het ontwerp wordt alles opgezet. Dat is best een puzzel, want ik moet rekening houden met veel wensen, zowel van klanten als collega’s.

Dinsdag – 16:00 uur

Dinsdag – 16:00 uur

Vet handig: met onze 3D printer kan ik allerlei stukken maken voor prototypes of machines. Het instellen van zo’n printer lijkt eenvoudig, maar je moet met meerdere factoren rekening houden, o.a.: de snelheid en temperatuur van de nozzle. De nozzle is het onderdeel waar het gesmolten materiaal uitkomt om het stuk mee op te bouwen. Als de temperatuur te hoog of te laag is, dan komt het stuk niet mooi uit de printer.

Woensdag – 14:00 uur

Woensdag – 14:00 uur

Natuurlijk moet ik aantonen dat de nieuwe machine beter werkt dan de huidige. Daarom verzamel ik van beide machines data, die ik presenteer aan mijn collega’s. Wanneer ik een aantal aanpassingen doe aan de frequentieregelaar, doet de motor van de machine veel efficiënter zijn werk.

Donderdag – 11:00 uur

Donderdag – 11:00 uur

Meten = weten. Om de kostprijs van onze machines te verlagen, zijn we altijd op zoek naar de beste en goedkoopste manier om onderdelen te produceren. Deze onderdelen zijn met een SLS 3D printer geprint. Wel handig om zeker te weten dat de onderdelen in de machine passen. ?

Donderdag – 14:30 uur

Donderdag – 14:30 uur

Even een break van het meten. Bij ons is chocola op donderdag altijd vaste prik. Dat maakt werken toch wel een stuk leuker!

Vrijdag – 11:00 uur

Vrijdag – 11:00 uur

Op vrijdag spreek ik mijn leidinggevende over hoe afgelopen week is verlopen en hoe komende week er uit ziet. Tegenwoordig gewoon vanaf de eetkamertafel (en ja, de kat wilde heel graag op de foto ?).

Vrijdag – 16:00 uur

Vrijdag – 16:00 uur

Zo, nog even een rondje om met collega’s en dan weekend!

Samen leveren we een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid van gezonde voeding en kleurige bloemen. We staan continu voor nieuwe uitdagingen en ik werk mee aan oplossingen. Wat ga jij doen?

Vacatures en Stages

Meer #deweekvan lezen? Lees hier de verhalen van andere Seed Valley collega’s.