In De Wereld Draait Door geeft econoom Mathijs Bouman zijn deskundige duiding bij de treurige staat van de economie. Maar, stelt hij, er zijn ook redenen om vertrouwen te hebben en trots te zijn op Nederlandse bedrijven.

Hij brengt ondernemers naar de tafel van Mathijs van Nieuwkerk die tegen de economische trends in succes boeken omdat ze slimmer en innovatiever zijn. Ondernemers en bedrijven die bepalen waar de wereld naar toe gaat.

Zijn eerste voorbeeld is het bedrijf Incotec van JanWillem Breukink. in DWDD krijgt Breukink een fantastisch podium om uit te leggen op welke manier zijn bedrijf op duurzame wijze meer uit zaden kan halen en een bijdrage levert aan het oplossen van voedselproblemen.

Bouman vat samen dat de toekomst van de Nederlandse industrie ligt in het ontwikkelen en verkopen van kennis. Breukink vult daarbij aan dat de toonaangevende agrifood- & tuinbouwsector staat te springen om slimme, jonge mensen.

Zo’n item in DWDD zou wel eens kunnen helpen bij het vinden van die mensen. Mathijs van Nieuwkerk krijgt er in elk geval een ontzettend goed humeur van!

Uitzending gemist