Controller

HboWo Enkhuizen

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

“Ik maak rapportages over business gerelateerde zaken.”

Wat je écht doet

Als stagiair controller ondersteun je de controllers van de afdelingen Business Controling en Global Finance. Deze afdelingen houden zich bezig met het internationale budgetproces, risicomanagement, reporting en compliance binnen Enza Zaden. Je wordt betrokken bij het vormgeven en opstellen van business gerelateerde rapportages en gaat daarnaast ook aan de slag met individuele taken. Je wordt begeleid door een Financial Controller en Financial Analyst.

Natuur talent

  • Je bent een derde jaars hbo of master student finance of bedrijfseconomie.
  • Je bent proactief en kan goed zelfstandig aan de slag.
  • Je hebt goede Engelse en Nederlandse communicatieve skills.
  • Jij bent super nauwkeurig en let op alle details.
  • Je bent beschikbaar van september 2019 tot en met januari 2020.

Over Enza Zaden

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Pak je kans

Interesse? Kijk voor meer informatie op de website van Enza Zaden.