Market research

HboWo Andijk

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

“Ik onderzoek hoe Pop Vriend Seeds het sales proces verder kan verbeteren en waar nieuwe kansen liggen.”

Wat je écht doet

Als stagiair market research ga je aan de slag op de sales afdeling. Het sales team levert groentezaden aan meer dan 100 landen wereldwijd. Sommige klanten zijn hetzelfde, maar hebben een vestiging in een ander land. Dat vraagt om een intensieve samenwerking tussen de sales manager die allemaal een eigen gebied onder hun hoede hebben. Jij gaat inventariseren hoe dit nu loopt, waar knelpunten zitten en kijkt hoe dit verbetert kan worden. Je gaat aan de slag met het in kaart brengen van marktomvang en -ontwikkelingen voor alle gewassen. Je brengt de concurrentie in kaart, bepaalt de behoeftes van Pop Vriend Seeds en de huidige positionering. Hiervoor neem je enquetes en interviews af met internationale collega’s en distributeurs. Aan het einde van je stage presenteer je je aanbevelingen en een implementatieplan.

Natuurtalent

  • Je volgt een hbo- of wo opleiding Bedrijfskunde of Agribusiness.
  • Je werkt nauwkeurig en bent niet bang om initiatief te nemen.
  • Je hebt uitstekende Engelse communicatie skills.
  • Je bent beschikbaar vanaf december 2020/januari 2021, voor een periode van 4 maanden.

Over Pop Vriend Seeds

Pop Vriend Seeds is een onafhankelijk zaadveredelingsbedrijf in Andijk. Ze zijn wereldmarktleider in spinazie en veredelen daarnaast ook bonen, bieten en snijbieten. Deze exporteren ze naar meer dan 100 landen, o.a. naar de Verenigde staten en China. Pop Vriend Seeds heeft 75 enthousiaste collega’s en een divers team: van net-afgestudeerden tot de echte ‘goeroe’s’ in het vak en alles ertussenin. Wil je vast een paar collega’s beter leren kennen? Kijk dan op People of Pop Vriend. Sinds vorig jaar zijn ze onderdeel van KWS waarmee er toegang is tot een berg aan technologische know how, meer collega’s wereldwijd en natuurlijk extra doorgroeimogelijkheden.

Pak je kans

Interesse? Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Jacco Kaarsemaker, Market Manager via 06-55000605. Of solliciteer direct!