Moleculaire biologie

Nieuw HboWo Hensbroek

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

“Ik doe onderzoek naar de bloemontwikkeling van de chrysant, om veredelaars te helpen bij het creëren van nog mooiere chrysanten.”

Wat je écht doet

Bij Dekker Chrysanten ga je onderzoek doen naar de bloemontwikkeling in de chrysant. Dit doe je voor minimaal vijf maanden, binnen een klein onderzoeksteam. Er is al veel onderzoek gedaan naar bloemontwikkeling in andere soorten, maar bij de chrysant is er nog weinig bekend. Een grote uitdaging dus!

Tijdens het onderzoek naar de bloemontwikkeling ga je kijken naar bloemgerelateerde eigenschappen in een populatie van fenotyperen. Dit fenotype ga je uiteindelijk gebruiken om merkers voor kandidaatgenen te vinden. Deze merkers worden uiteindelijk getest in rassen en worden in de toekomst gebruik voor gerichtere kruisingen. Zo help jij veredelaars met hun veredelingsprogramma.

Natuur talent

  • Je bent een derde jaars hbo of master student in plantenbiologie of -veredeling.
  • Je hebt ervaring of interesse in genetica
  • Je bent minimaal vijf maanden beschikbaar

Over Dekker Chrysanten

Nederland is wereldwijd gezien de grootste speler in de sierteelt. Die positie hebben we te danken aan bedrijven die continu innoveren. Dekker Chrysanten is er één van. We behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Continu vernieuwen we het assortiment met aantrekkelijke rassen. Zo houden we de focus van de consument op de chrysant vast. Dat doen we niet alleen in eigen land, maar mondiaal via distributeurs en eigen verkoopkantoren in Colombia en Zuid-Afrika. Onze productielocaties in Hensbroek en Tanzania voorzien klanten in grote delen van de wereld van chrysantenstekken.

Met een team van 170 eigen medewerkers op de locatie Hensbroek werken we er elke dag aan om de volgende stap te zetten. Als groeiend familiebedrijf, opererend in een dynamische wereld, zoeken we talent om ons verder te brengen. Mensen met kwaliteiten en capaciteiten die de potenties van de internationale sierteelt zien.

Pak je kans

Wil jij aan de slag met een veelzijdige stage binnen een innovatief familiebedrijf? Stuur je sollicitatiebrief en cv naar:
annemariecastricum@dekkerchrysanten.com