Onderzoek naar startup landschap in Nederland

HboWo Hoorn

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet 

Ik breng in kaart welke startups er zijn in NL op het gebied van food en agri.”

Wat je écht doet 

Gemiddeld 14% van de omzet van Seed Valley bedrijven wordt geïnvesteerd in R&D. Kunnen we innovatie verder aanjagen door een verbinding te leggen met startups? Misschien wel, daarom willen we in kaart brengen welke startups er zijn en welke mogelijkheden er zijn voor Seed Valley als platform om bedrijven en startups met elkaar in contact te brengen  

Tijdens je stage breng jij het startup landschap in NL in kaart en onderzoek je welke mogelijkheden er zijn voor het opzetten van een ontmoetingsplatform. Je brengt advies uit over hoe het landschap van startups er uit ziet. Wat voor soort startups zijn er? Welke zijn interessant voor de plantveredeling? Is het verstandig om geheel zelfstandig een platform te organiseren en/of gebruik kunnen maken van bestaande netwerken of initiatieven. 

Waarschijnlijk bestaat jouw onderzoek uit een combinatie van desk research en onderzoek in het veld door het voeren van gesprekken. In verband met COVID-19 zullen we in overleg bespreken wat hiervoor de beste werkplek is, thuis en/of op het Seed Valley kantoor. Het is dan ook belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken. We plannen wekelijks overleg in, maar krijgt veel ruimte om zelfstandig het onderzoek uit te voeren. 

Natuurtalent 

  • Je hebt een hbo / wo achtergrond in de richting van business studies / economie 
  • Hebt ervaring met het doen van onderzoek 
  • Je kunt prima zelfstandig werken 
  • Je bent niet bang om de telefoon te pakken en mensen te bellen 
  • Je hebt beschikking over een eigen laptop 

Over Seed Valley 

‘Seed Valley’ is de aanduiding voor hét centrum in de wereld voor plantenveredeling en zaadtechnologie in Noord-Holland. Tientallen bedrijven ontwikkelen hier hoogwaardige groente- en bloemenrassen. Deze bedrijven werken onder de vlag van Seed Valley samen aan hun (arbeidsmarkt) imago en contacten met het onderwijs.  

Seed Valley heeft een klein programmabureau dat in opdracht van haar partners projecten uitvoert en evenementen organiseert. Variërend van organisatie van gastcolleges en bedrijfsbezoeken tot eigen online carrière evenementen. Allemaal met het doel om jonge mensen enthousiast te maken voor een baan in de sector. 

Pak je kans 

Solliciteren? Stuur jouw cv en motivatie naar info@seedvalley.nl, t.a.v. Carolien Wagenaar.
We bieden je een stagevergoeding van €500 bruto per maand bij 38-urige werkweek.