Pollination research

Hbo Warmenhuizen

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

“Samen met de bijen van Bejo kijk ik naar manieren om de kwaliteit van partijen groentezaad te verbeteren.”

Wat je écht doet

Stuifmeel is essentieel voor de reproductie van planten. Daarom is het bestuderen en begrijpen van de levensvatbaarheid van pollen een relevant onderwerp voor veredelaars en zaadproducenten. Tijdens je stage ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van experimenten voor het bepalen van de pollenkwaliteit van verschillende mannelijke lijnen en werk je aan de ontwikkeling en fine-tuning van pollenontkiemings-media voor verschillende gewassen. Daarnaast werk je aan het opzetten van de protocollen. Je werkt samen met je begeleider, de Researcher Reproductive Biology.

Natuurtalent

  • Je studeert op HBO-niveau in de richting van Toegepaste Biologie, Life Science & Technology of Plantenwetenschappen
  • Je voelt je thuis in het laboratorium en in de kas
  • Zelfstandig is jouw ´middle name´
  • Het is een pre als je een rijbewijs hebt
  • Verder ben je enthousiast, nieuwsgierig, en accuraat

Over Bejo

Bejo is een wereldspeler in groentezaden met meer dan 1700 werknemers in 30 landen. Wij zijn dus een multinational, maar aan alles merk je nog steeds dat Bejo van oudsher een familiebedrijf is. De onderneming heeft aandacht voor haar personeel, is gericht op de lange termijn en gaat voor duurzame relaties in de keten. De organisatie kenmerkt zich door een platte structuur, de medewerkers hebben een open, nuchtere houding en staan altijd met beide benen op de grond. Onze medewerkers zijn betrokken, hebben passie voor het product en zijn voortdurend op zoek naar innovatie.

Pak je kans 

Tijdens deze fulltime stage, van mei tot en met oktober 2019, krijg je vanaf dag 1 de gelegenheid om je zelfstandig en in een team te ontwikkelen. De informele sfeer biedt ook de stagiair voldoende ruimte voor eigen initiatief. Naast groei in persoonlijke ontwikkeling word je uiteraard ook goed begeleid bij je stageopdracht. Je ontvangt een stagevergoeding en je krijgt kort na de start van je stage een uitnodiging voor een introductiedag waarbij je kennismaakt met het gehele bedrijfsproces.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Laura Rojas, Researcher Reproductive Biology, telefoonnummer 0226-396162 of per mail laura.rojas@bejo.nl. Voor meer informatie over ons bedrijf kun je ook terecht op de websites bejo.nl en werkenbijbejo.nl.

Ben je meteen enthousiast, upload dan je stageverzoek en CV via de button ‘solliciteer direct!’ op de website werkenbijbejo.nl.