Veredeling prei

HboWo Enkhuizen

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

“Ik draag bij aan de ontwikkeling van nieuwe prei varieteiten.”

Wat je écht doet

Bij Enza Zaden werk je samen met het veredelingsteam en draag je bij aan het ontwikkelen van nieuwe gewassen. Je werkt aan een eigen project. Je kan bijvoorbeeld onderzoek doen naar oplossingen die de bewaarbaarheid en/of vermeerdering van vegetatieve plantendelen verbeteren. Je bent echt part of the team en houdt je naast je opdracht ook bezig met administratieve en praktische taken. Dit betekent dat je zowel op kantoor, als de kas en het veld staat.

Natuurtalent

  • Je volgt een HBO of WO studie, bijvoorkeur in plantwetenschappen.
  • Je bent bekend met fenotypering en moleculaire merkers.
  • Je neemt initiatief en werkt nauwkeurig.
  • Je kan zelfstandig werken, maar werkt ook graag in teamverband.
  • Je hebt goede Engelse communicatie skills.
  • Je bent beschikbaar van mei 2021 tot en met september 2021.
  • Je hebt een geldig rijbewijs.

Over Enza Zaden

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische landbouw.

Ons doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel! Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n slordige 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn om al deze monden te voeden.

Om dit te bereiken werken we met het beste wat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. We richten ons verder op hogere opbrengst, weerbaarheid tegen ziekten en plagen en klimaatextremen zoals hitte en droogte. En op smaak, houdbaarheid en voedingsstoffen. De resultaten? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 landbouwgrond, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat. Je merkt het aan alles in ons bedrijf: duurzaamheid zit in ons DNA.

Ons hoofdkantoor in Enkhuizen is onze thuisbasis, maar we hebben collega’s over de hele wereld. Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf waar zo’n 2000 medewerkers van meer dan 40 nationaliteiten verspreid over 6 continenten nauw samenwerken in internationale teams.

Pak je kans

Interesse? Kijk op de Enza Zaden website voor meer informatie.