Werken aan de groenten en bloemen van morgen

Werken aan de groenten en bloemen van morgen

Wist je dat meer dan 50% van de groenten in de wereld een oorsprong heeft in Seed Valley? Seed Valley…?! Hét wereldwijde centrum voor plantveredeling en zaadtechnologie, bij jou in je achtertuin, in de kop van Noord-Holland. Tientallen bedrijven werken aan de groenten-, en bloemenrassen van morgen. Hier worden gewassen ontwikkeld die o.a. een hogere opbrengst geven, resistent zijn tegen ziektes of lekkerder smaken.

Kijk in onze video waar aan gewerkt wordt door onze specialisten en straks misschien wel door jou?! Ontdek de wereld van wetenschap achter die tros tomaten op je bord of die bos chrysanten op tafel. Bekijk hem hieronder.

Ontwikkel jij straks de bloemkool die tegen extreme weersomstandigheden kan?

Jij kunt meewerken. Maak de wereld een beetje mooier, groener en gezonder. Voor het ontwikkelen van nieuwe rassen is er kennis nodig van o.a. plantenteelt, genetica, celbiologie, biochemie en bio-informatica. Specialisten werken in teamverband. Zo ontrafelen onderzoekers DNA, onderzoeken fytopathologen plantenziektes en ontwikkelen bio-informatici complexe algoritmes. Alleen samen kunnen we iedereen voorzien van gezonde groenten en fleurige bloemen.

Houd je van uitdaging? Die is er genoeg. Wereldwijd leidt het veranderende klimaat tot extreme weersomstandigheden. Daarnaast groeit het inwoneraantal van de aarde snel. Zo snel, dat we in 2050 met 10 miljard mensen op de aarde wonen. Bovendien is ruimte, energie en water schaars.  Maak jij groenten- en bloemenrassen straks klaar voor de toekomst? Zorg jij dat gewassen groeien onder extreme weersomstandigheden, op een duurzame manier ontwikkeld worden en geschikt zijn voor moderne teeltmethodes?

De grote vraag is: #watgajijdoen