Bedrijven & sponsoren

De tientallen Seed Valley bedrijven in de kop van Noord-Holland werken dagelijks aan de ontwikkeling van nieuwe groenten- en, bloemenrassen en bijbehorende technologie. Het ecosysteem bestaat uit verschillende type bedrijven:

 • veredelingsbedrijven die nieuwe groente- en bloemenrassen ontwikkelen;
 • zaadtechnologiebedrijven die de kwaliteit van zaden verbeteren nadat ze geproduceerd zijn;
 • jonge plantenkwekerijen die jonge planten leveren aan telers en opkweekdiensten bieden voor zaad- en veredelingsbedrijven;
 • zaadhandel bedrijven die zaden importeren en exporteren over de hele wereld;
 • onderzoeksfaciliteiten die laboratorium en onderzoeksdiensten bieden voor telers en zaad- en veredelingsbedrijven;
 • toeleveranciers gericht op zaadbedrijven zoals machinebouwers, installatietechniek bedrijven en robotica leveranciers

Samen vormen zij hét kenniscentrum als het gaat over plantveredeling en zaadtechnologie. Nederland is internationaal leidend op dit gebied. De bedrijven in Seed Valley zijn met hun R&D en productie actief op 69 locaties in 35 landen in alle werelddelen en klimaatzones. Van de grootste 10 producenten van groentezaden in de wereld hebben er vijf (Bayer, Bejo Zaden, Enza Zaden, Hazera en Syngenta) hun hoofdvestiging of R&D centrum in de Seed Valley.

Bedrijven

 • East-West Seed
  ×

  East-West Seed

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling. Richt zich op kleinere groentetelers in tropische landen. Voorziet deze van groentezaden die helpen betere gewassen te laten groeien en hogere opbrengsten te behalen. Europees kantoor gevestigd in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Germains
  ×

  Germains

  Zaadtechnologie

  Germains biedt diensten aan zoals: primen, pilleren, film coaten voor zowel de conventionele- als de biologische markt. Research & Development Centre in Enkhuizen en onderdeel van ABF Grain Products Ltd.

  Bezoek website
 • Polytechniek
  ×

  Polytechniek

  Installatietechniek

  Bouwt al meer dan 50 jaar installaties voor de agrarische sector. Ontwerpen, bouwen en onderhouden allerlei soorten technische en innovatieve installaties. Gevestigd in Hem.

  Bezoek website
 • Pop Vriend Seeds
  ×

  Pop Vriend Seeds

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling. Exporteert naar meer dan 100 landen. Belangrijke gewassen zijn spinazie, snijbiet en bonen zaden. Pop Vriend Seeds is onderdeel van KWS en gevestigd in Andijk.

  Bezoek website
 • Vertify
  ×

  Vertify

  Onderzoeksfaciliteit

  Agrarisch onderzoekcentrum (voorheen Proeftuin Zwaagdijk) op het gebied van praktijkgericht onderzoek. Een landelijk netwerk met locaties in Noord-Holland en het Westland en uitvoeringslocaties op 100 andere plekken verspreid door Nederland.

  Bezoek website
 • Holland-Select
  ×

  Holland-Select

  Zaadveredeling

  Holland-Select is een zaadveredelaar, gevestigd in Andijk. Al 100 jaar veredelen, produceren en verkopen ze diverse bonen en erwten. Ook hebben ze een eigen selectie ''Amsterdam'' baby peentjes en schorseneren.

  Bezoek website
 • Premium Seeds Machines
  ×

  Premium Seeds Machines

  Machinebouw

  Ontwikkelt complete machinelijnen voor speciale zaden. Biedt advies, ontwikkeling, installatie en onderhoud van op maat gemaakte machine opstellingen. Onderdeel van Croonwolter & Dros.

  Bezoek website
 • Kees Broersen Zaden
  ×

  Kees Broersen Zaden

  Zaadhandel

  Zaadhandel in Tuitjenhorn.

  Bezoek website
 • Incotec
  ×

  Incotec

  Zaadtechnologie

  Richt zich op zaadverbetering: van schoning, opwaardering en priming (voorkiemen) tot pileren, filmcoaten en encrusteren. Onderdeel van Croda International. Hoofdkantoor gevestigd in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Rolan Robotics
  ×

  Rolan Robotics

  Machinebouw

  Leverancier van robotsystemen. Helpt met robotoplossingen die het (verpakkings)proces automatiseren van bijvoorbeeld groentezaden. Gevestigd in Zwaag.

  Bezoek website
 • Bayer
  ×

  Bayer

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling. De veredelingstak in Nederland richt zich vooral op het ontwikkelen van nieuwe groentezaadvariëteiten en het bewerken, verpakken en verzenden hiervan. Gevestigd in o.a. Enkhuizen.

  Bezoek website
 • VCI Nederland
  ×

  VCI Nederland

  Onderzoeksfaciliteit

  VCI Nederland is gespecialiseerd in grootschalige vermeerdering van jong plantmateriaal via weefselkweek. VCI Nederland heeft een laboratorium in Heerhugowaard, Noord-Holland.

  Bezoek website
 • Bakker Brothers
  ×

  Bakker Brothers

  Zaadveredeling

  Zaadbedrijf in de veredeling, productie en verkoop van groentezaden. Veredeling vooral op aubergine, hete peper, tomaten, bonen en wortelen. Het hoofdkantoor staat in Noord-Scharwoude.

  Bezoek website
 • PanAmerican Seed
  ×

  PanAmerican Seed

  Zaadveredeling

  Bloemzaden veredeling. Breed assortiment aan bloemzaden, daarnaast ook groente en kruiden voor consumentengebruik. PanAmerican Seed levert bloemzaden aan groothandels en retail distributeurs wereldwijd. Gevestigd in o.a. Venhuizen.

  Bezoek website
 • Seed Conditioning Enkhuizen
  ×

  Seed Conditioning Enkhuizen

  Machinebouw

  Ontwerpt, ontwikkelt, produceert, levert en onderhoudt installaties voor het drogen, bewaren en kiemen van zaden en pillenzaden. Gevestigd in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Dekker Chrysanten
  ×

  Dekker Chrysanten

  Zaadveredeling

  Bloemzaad veredeling. Veredelaar en vermeerderaar van de chrysant. Dekker Chrysanten is gevestigd in Hensbroek, maar opereert wereldwijd via eigen verkoopkantoren in o.a. Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

  Bezoek website
 • Seed Processing Holland
  ×

  Seed Processing Holland

  Machinebouw

  Seed Processing Holland levert een breed assortiment aan zaadverwerkingsapparatuur, van zaaddorsers tot complete verwerkingslijnen. Het bedrijf heeft internationale vestigingen met het hoofdkantoor in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Highpack B.V.
  ×

  Highpack B.V.

  Zakelijke dienstverlening

  Biedt diensten aan in het maken en vullen van zakjes, blikken en dozen op maat voor het verpakken van zaden en pillen. Zij werken vooral voor opdrachtgevers in de zaadsector. Ze zijn gevestigd in Hem.

  Bezoek website
 • Hazera
  ×

  Hazera

  Zaadveredeling

  Actief in de veredeling, productie, bewerking, marketing en verkoop van een breed assortiment groentezaden. Een merk van Limagrain. In Warmenhuizen is de R&D locatie gevestigd.

  Bezoek website
 • Rossen Seeds
  ×

  Rossen Seeds

  Zaadhandel

  Een internationaal bedrijf gericht op selectie, productie en verkoop van hybride en Open Pollinated (OP) groente zaden. Een familiebedrijf dat is gevestigd in Hem.

  Bezoek website
 • Iribov
  ×

  Iribov

  Onderzoeksfaciliteit

  Iribov biedt laboratoriumdiensten aan voor plantenveredelings- en vermeerderingsbedrijven. Ze werken aan een brede reeks van meer dan 300 gewassen. De hoofdvesting is in Heerhugowaard gevestigd.

  Bezoek website
 • Bejo
  ×

  Bejo

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling. Veredeling, productie en verkoop van vollegrondsgroenten zaden. Een internationaal familiebedrijf met 1.700 medewerkers in meer dan 35 landen. Hoofdkantoor gevestigd in Warmenhuizen.

  Bezoek website
 • Beekenkamp Plants
  ×

  Beekenkamp Plants

  Jonge plantenkwekerij

  Jaarlijks kweekt Beekenkamp Plants zo'n 80 miljoen met name koolplanten op voor de volle grond. In de meeste gevallen wordt een zaadje in een tray gezaaid. Na een paar weken is er dan een stevige jonge plant gekweekt die goed te verwerken is voor de tuinder op het land.

  Bezoek website
 • De Groot en Slot
  ×

  De Groot en Slot

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling, productie en verkoop. Specialisme in uienzaad. Familiebedrijf met 65 jaar ervaring. Werkt al 50 jaar nauw samen met partner Bejo. Hoofdkantoor gevestigd in Broek op Langedijk.

  Bezoek website
 • Sluis Garden
  ×

  Sluis Garden

  Zaadhandel

  Een middelgroot verpakkingsbedrijf van groenten- , kruiden- en bloemzaden voor de hobbymarkt. Zij leveren zaden in kleurige verpakkingen onder eigen merk (o.a. Sluis Garden) en onder private label.

  Bezoek website
 • Enza Zaden
  ×

  Enza Zaden

  Zaadveredeling

  Groentezaad veredeling. Een internationaal familiebedrijf actief in meer dan 30 groentegewassen. Ruim 2300 medewerkers in meer dan 25 landen. Hoofdkantoor gevestigd in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Gitzels
  ×

  Gitzels

  Jonge plantenkwekerij

  Geworteld in de West-Friese klei, maar inmiddels een landelijke speler in het leveren van jonge planten aan vollegrondsgroentetelers en opkweekdiensten voor zaad- en veredelingsbedrijven. Gevestigd in Wervershoof.

  Bezoek website
 • Petkus Selecta
  ×

  Petkus Selecta

  Machinebouw

  Biedt een uitgebreid portfolio in zaadschoning en -verwerking machines. Selecta is onderdeel van Petkus en richt zich op de verwerking van fijne zaden. Het bedrijf is gevestigd in Hem.

  Bezoek website
 • Ergon
  ×

  Ergon

  Zaadhandel

  Een import en exportbedrijf dat wereldwijd hybride groentezaden levert sinds 1995. Een breed assortiment waaronder tomaten, komkommer, watermeloen en paprika. Het kantoor is gevestigd in Enkhuizen.

  Bezoek website
 • Syngenta
  ×

  Syngenta

  Zaadveredeling

  Groente- en bloemzaad veredeling. Daarnaast produceert Syngenta gewasbeschermingsmiddelen. Een wereldwijd bedrijf met 28.000 medewerkers in 90 landen. Gevestigd in o.a. Enkhuizen.

  Bezoek website

Onze sponsoren

 • Agri Information Partners
  ×

  Agri Information Partners

  Zakelijke dienstverlening

  Dé partner voor het leveren van informatiemanagement oplossingen vanuit inhoudelijke kennis en de cultuur van de agrarische sector. Zij zijn gespecialiseerd in veredeling.

  Bezoek website
 • ABLD
  ×

  ABLD

  Zakelijke dienstverlening

  Een advocatenkantoor gespecialiseerd in food en agribusiness. Wij werken voor cliënten in heel Nederland, en vaak ook ver daarbuiten.

  Bezoek website
 • Rabobank
  ×

  Rabobank

  Zakelijke dienstverlening

  Een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Binnen Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening. De internationale focus is vooral gericht op de food- en agribusiness.

  Bezoek website
 • Gemeente Enkhuizen
  ×

  Gemeente Enkhuizen

  Overheidsinstelling

  Een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. In de gemeente wonen ruim 18.000 inwoners op een oppervlakte van 1.268 ha.

  Bezoek website
 • NHN
  ×

  NHN

  Zakelijke dienstverlening

  Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord begeleidt bedrijven bij hun investeringen, met het oog op het creëren van nieuw werk in de regio.

  Bezoek website
 • Provincie Noord-Holland
  ×

  Provincie Noord-Holland

  Overheidsinstelling

  Provincie van 4000 vierkante kilometer omvang, 2,8 miljoen inwoners en 47 gemeenten. Van Texel tot Amsterdam, van Egmond aan Zee tot Enkhuizen. Grote verschillen, maar toch samen één; dat is de provincie Noord-Holland.

  Bezoek website
 • CAV Agrotheek
  ×

  CAV Agrotheek

  Zakelijke dienstverlening

  Geeft deskundige begeleiding, waarbij zij adviseren en ondersteuning bieden op het gebied van teeltmethoden, precisielandbouw, bemesting en gewasbescherming.

  Bezoek website
 • Gemeente Langedijk
  ×

  Gemeente Langedijk

  Overheidsinstelling

  De ‘groene achtertuin’ van de Randstad, bestaat uit zes historische dorpen, die zich kenmerken door eeuwenoude lintbebouwing. Langedijk ligt in Noord-Holland Noord, een regio die bekend staat om zijn fijne woonomgeving én zijn ondernemende, nuchtere en prettige werkomgeving.

  Bezoek website
 • Gemeente Schagen
  ×

  Gemeente Schagen

  Overheidsinstelling

  Een gezellige stadskern, schilderachtige dorpjes, groene polders, bloeiende bollenvelden en zo’n 18 kilometer duurzaam strand. Dat is gemeente Schagen!

  Bezoek website
 • BDO Nederland
  ×

  BDO Nederland

  Zakelijke dienstverlening

  Zij bieden nieuwe perspectieven op gebied van audit & assurance, belastingadvies, advisory, accountancy & bedrijfsadvies. Een wereldwijde organisatie die bijna 74.000 specialisten in dienst heeft in ruim 162 landen.

  Bezoek website