Een groeiende vraag naar gezond voedsel, de noodzaak om duurzaam te telen met minder gewasbeschermingsmiddelen, dat zijn thema’s waar veredelingsbedrijven in Seed Valley dagelijks op inspelen.

Het internationale succes van Noord-Hollandse zaadbedrijven staat in toenemende belangstelling van bestuurders en journalisten. Gedeputeerde Jaap Bond, met land- en tuinbouw in zijn portefeuille, volgt onze bedrijfstak op de voet en bracht in de afgelopen jaren werkbezoeken aan een flink aantal zaadbedrijven. Vandaag is de beurt aan Pop Vriend Seeds in de gemeente Medemblik.

Veredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds is een nichespeler in sperziebonen, spinazie,  suikermaïs en snijbiet. Het bedrijf maakt  deze gewassen nog lekkerder, productiever, mooier, en ziektebestendiger. Bij het familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie aan het roer, in de personen van Arwin Vriend en Lara Timmerman. Hoofdkantoor, het laboratorium voor kwaliteitsonderzoek, de kassen en het distributiecentrum staan te midden van de proefvelden in en om het centrum van Andijk.

Groei, duurzame uitbreidingen, uitdagingen binnen het  MKB en werkgelegenheid zijn onderwerpen die vandaag aan de orde zullen komen tijdens het werkbezoek van de gedeputeerde. Eerder deze week ontving Pop Vriend Seeds al het gemeentebestuur van Medemblik voor een kennismakingsbezoek.