East-West Seed en de Thaise Chiang Mai Universiteit gaan een vijfjarige samenwerking aan op het gebied van onderzoek. De samenwerking is een vervolgstap op eerdere projecten rond papayavermeerdering uit weefselkweek en stageplaatsen voor Thaise studenten in het onderzoeksstation van East-West Seed in Chiang Mai. Onlangs doneerde het bedrijf een DNA-sequencer aan de agrarische faculteit. Ook gaan de universiteit en het bedrijf gezamenlijk een wetenschappelijke conferentie organiseren over nachtsschades, een plantenfamilie waartoe belangrijke gewassen als tomaat, aardappel, aubergine, paprika, hete peper, tabak en petunia behoren.

Chiang Mai University (CMU) is een leidende Thaise universiteit in de agrarische sector. Actieve samenwerking met het bedrijfsleven stelt CMU in staat om bij te dragen aan economische groei van de regio en van heel Thailand. Onlangs bezochten 500 Thaise studenten de demovelden van East-West Seed. Vice-president en hoofd R&D Simon Jan de Hoop verwelkomde de studenten en leidde hen rond over het Simon Groot Research Center, het onderzoeksstation van East-West Seed in Chiang Mai.

Simon Jan de Hoop, vice-president van East-West Seed, is enthousiast over de samenwerking: “Wij dragen graag bij aan de opleiding en loopbaan van studenten en wetenschappers. Kwalitatief wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor toekomstige ontwikkeling en innovatie in onze sector. Ik ben heel blij met de sterke band en samenwerking met Chiang Mai University. Daarmee versterken we ons internationale netwerk van onderzoekspartners verder.”

Associate professor Theera Visitpanich, decaan van de agrarische faculteit voegt toe: “We zijn trots op deze samenwerking met East-West Seed, de grootste veredelaar van groenten in Zuidoost Azië. Voor CMU is het waardevol als onze studenten en wetenschappers dichtbij het bedrijfsleven staan en de dagelijkse praktijk van de agrarische sector leren kennen.”