De eindronde voor de Nederlandse Biologie Olympiade heeft een team van vijf winnaars opgeleverd. Samen reist de top vier op 14 juli af naar Teheran, waar zij het gaan opnemen tegen de beste leerlingen van 70 landen.

Voorafgaand aan de laatste toetsronde waren de twintig beste vwo biologieleerlingen een week lang te gast bij Wageningen University. Ze werden hier klaargestoomd voor de eindstrijd met colleges, practica en toetsen over o.a. plantenanatomie, ecologische moddellen, genetica in schimmels, CRISPR-Cas en bio-informatica.

Seed Valley is trotse sponsor van de Biologie Olympiade. Door specifieke toetsvragen en gastcolleges laten we deelnemers van de Olympiade ervaren hoe kennis over biologie wordt toegepast in de praktijk van plantenveredeling.

Winnaars van harte gefeliciteerd! 
Ward de Ridder van het Antoniuscollege te Gouda won als vijfdeklasser de finale. Hij wordt vergezeld door Yelle Tanesha (Stedelijk Gymnasium Schiedam), Tim van Dijk (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) en Emin Araftpoor (Zeldenrust-Steelantcollege, Terneuzen).

Biologie-olympiade-2018-1