Het nieuwe programma Labyrint van VPRO en Teleac draait om de nieuwste ontwikkelingen uit het hart van de wetenschap.

De aflevering van 2 juni is getiteld ‘Groen Goud’. Het onderzoek in de botanische tuin van de Technische Universiteit in Delft is vooral gericht op technische toepassingen van plantaardige materialen. De natuur als bron van technologische innovaties dus. Ook voor een duurzame energievoorziening zijn planten steeds belangrijker. Maar is biodiesel wel de juiste manier om onze energiehonger te stillen?

Groen Goud is te zien op woensdag 2 juni op Nederland 2 om 20:50 uur. De aflevering is daarna online te zien.

Over Labyrint: 

Wetenschappelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten geven vaak hoop. Diezelfde wetenschap kan ook zorgwekkend zijn. Labyrint geeft uitleg aan deze verschillende kanten en laat het aan de kijker wat hij daarvan vindt. Het programma werpt vragen op en verrast de kijker met nieuwe en veranderende inzichten en ontwikkelingen binnen de wetenschap.
Labyrint is een deskundig en gedegen gemaakt journalistiek programma met een documentair karakter. Het benadert de wetenschap in de volle breedte en behandelt zowel alfa, bèta als gamma onderzoek. In iedere aflevering staat één thema centraal dat opgedeeld wordt in twee reportages die op geheel eigen wijze het thema zullen benaderen.