knXC7dZRphlJANQP_618_348-e1620115931157-150x150Als het gaat om plantenveredeling en innovatie is Nederland wereldkampioen. Wij zijn als uitvinder, verbeteraar of producent betrokken bij zo’n 40% van de wereldwijd verhandelde zaden van groenten, aardappelen, sierplanten en grassen. Dit is goed voor een exportwaarde van € 3,4 miljard. De sector telt alleen al in ons eigen land meer dan 12.000 mensen. Leuk om te weten: vier op de tien gezonde hapjes – waar ook ter wereld – komen uit ónze keuken. Ben je nieuwsgierig? Meld je aan voor de online talkshow Take a Seed, georganiseerd door Plantum.

Planten zijn de basis van ons leven. Het is fascinerend hoe we steeds meer te weten komen hoe ze functioneren en hoe ze ons helpen. Innovatie rond planten levert ook veel vragen op. Daarom vind de Talkshow plaats op 18 mei, de internationale fascination of plants day!

Daarom voelt talkshowhost Jeroen Pauw op het scherpst van de snede zijn gasten aan de tand. Samen met side kick Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, de onafhankelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Met vooraanstaande politici, wetenschappers, NGO’s en opiniemakers wordt gesproken over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat. Gasten aan tafel zijn o.a. hoogleraar ecologie Louise Vet, bioloog/schrijver/presentator Midas Dekkers en biochemicus en hoogleraar microbiologie John van der Oost.

Ook tijdens de talkshow: politici vertellen over hun fascinatie voor planten, reporter en cabaretier Tiemen Smit gaat op bezoek bij twee veredelingsbedrijven en patron cuisinier Soenil Bahadoer van Restaurant de Lindehof kookt met eetbare planten. De hele uitzending wordt omlijst met verschillende muzikale intermezzo’s.

Datum: dinsdag 18 mei 2021
Tijd: 15:30-16:00 uur

Meld je aan