1612197849144Bloemen maken mensen blij en die van PanAmerican Seed nog meer dan gewoonlijk. Een deel van de Beacon Impatiens opbrengst, ook wel bekend als vlijtig liesje, wordt gedoneerd aan de strijd tegen longfibrose. Jaarlijks doneert PanAmerican Seed een gedeelte van de omzet aan een goed doel.

Zowel de Nederlandse patiëntenvereniging voor longfibrose als de Canadese fibrose-stichting ontvangen een deel van de wereldwijde omzet die de zaadverkoop van Beacon Impatiens, een serie met hoge resistentie tegen valse meeldauw bij Impatiens, dit jaar oplevert. “We zijn blij dat Beacon opnieuw de schijnwerpers zet op een zeldzame ziekte en mensen steunt die het verschil kunnen maken”, zegt Claire Josephson, marketingmanager van PanAmerican Seed. “De lancering van Beacon Impatiens heeft het afgelopen jaar kleur gebracht in schaduwrijke tuinen. Inmiddels weten de afnemers van Beacon dat hun zaadaankoop leidt tot nóg meer positiviteit.”

Pulmonale fibrose is een ziekte die littekens veroorzaakt en de longen verstijft. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om te ademen en dagelijkse bezigheden uit te voeren. Het is een relatief onbekende ziekte die niet alleen de duizenden mensen met longfibrose treft, maar ook impact heeft op hun familie en verzorgers. Er zijn aanwijzingen dat longfibrose ‘in de familie’ kan zitten en dat genetische aanleg het risico op de ziekte verhoogt. De Nederlandse longfibrose patiëntenvereniging en haar Canadese tegenhanger de Canadian Pulmonary Fibrosis Foundation, steunen mensen met de ziekte en behartigen hun belangen. Ze geven ook voorlichting en zetten zich in voor hoogwaardige gezondheidszorg. Ze investeren daarnaast in onderzoek en bieden zo hoop op nieuwe en verbeterde behandelingen voor longfibrose en uiteindelijk misschien genezing.

PanAmerican Seed doet niet alleen een donatie in geld aan het einde van het seizoen 2021, maar gaat ook meer bekendheid geven aan de strijd tegen longfibrose via de website BeaconImpatiens.com en in de communicatie met klanten.