Plantenkwekerij Gitzels gaat verhuizen! De oude teeltlocatie in Hem wordt verruild voor een moderne kas in glastuinbouwgebied het Grootslag. Op de gloednieuwe locatie worden alle bedrijfsactiviteiten van de plantenkwekerij gebundeld. De nieuwe locatie maakt de verdere groei van het bedrijf mogelijk.

De plantenkwekerij investeert ruim €7 miljoen euro in een moderne kas van 20.000 m2. Op de nieuwe locatie worden de huidige activiteiten doorgezet, maar is er ook plaats voor nieuwe activiteiten. Bijvoorbeeld biologische koolplanten teelt, onder SKAL-licentie. De kas wordt aangesloten op het warmtenet, dat gevoed wordt met aardwarmte. De oude locatie in Hem wordt benut als teeltareaal en als weidevogelgebied.

Over Plantenkwekerij Gitzels BV
Seed Valley partner Plantenkwekerij Gitzels is gespecialiseerd in de opkweek van uitgangsmateriaal voor koolgewassen, bestemd voor de professionele vollegrondsgroentetelers. In de afgelopen 30 jaar ontwikkelde het bedrijf zich van een kleine, veelzijdige plantenkweker tot één van de markleiders van Nederland voor de levering van koolplanten. Jaarlijks telen zij ongeveer 135 miljoen jonge koolplanten.

Naast het opkweken van koolgewassen, levert Plantenkwekerij Gitzels ook andere diensten aan veredelingsbedrijven onder de naam ‘Breeding Services’. Ook hebben zij sinds 2016 een eigen R&D afdeling. Hier wordt onderzoek gedaan naar o.a. gebruik van biostimulanten, biologische opkweek, verbetering van de teelttechnische zaken en waterhergebruik.