Premium Seeds Machines sluit zich opnieuw aan bij Seed Valley. Fowler Westrup heeft de activiteiten van Premium Seeds Machines van Croonwolter & Dros overgenomen. Premium Seeds Machines (PSM), voorheen onderdeel van het Nederlandse bedrijf Croonwolter & Dros, staat bekend als de technische partner in de zaadindustrie vanwege de gerichte focus op innovatieve technologieën voor zaadverbetering. Wij spraken met Frank Benders – C.E.O. bij Premium Seeds Machines.

Premium Seeds Machines in het kort:

Premium Seeds Machines is een toonaangevend bedrijf dat geavanceerde zaaimachines ontwerpt en produceert voor de landbouwsector. Ze combineren precisie-technologie met innovatief zaadbeheer om optimale zaairesultaten te bereiken. De machines verbeteren de zaai-efficiëntie, verhogen opbrengsten en minimaliseren verspilling, wat bijdraagt aan duurzame en productieve landbouwpraktijken.

Wat maakt Premium Seeds Machines uniek tussen de andere Seed Valley Partners?

‘Premium Seeds Machines is een machinefabrikant die puur en alleen machines maakt voor de zaadindustrie. Even als voorbeeld: als je een laptop hebt dan zie je dat je laptop werkt. Hij gaat aan, je kan er mee werken, maar je ziet niet wat er binnen in die laptop gebeurt. Premium Seeds Machines is eigenlijk de “software” van die laptop voor zaadveredelingsbedrijven. Om de zaadkwaliteit en zaadverbetering op te hogen zijn er machines nodig en die machines leveren wij. Daarbij zorgen wij ervoor dat de mensen die de machines maken ook zelf een landbouwtuigkundige achtergrond hebben om zo de connectie tussen ons en de zaadbedrijven zo goed mogelijk te kunnen maken’.

Waarom zijn jullie opnieuw partner geworden?

‘We hebben een wisseling van moedermaatschappij gehad. Onze voormalige moedermaatschappij Croonwolter & Dros had het lidmaatschap opgezegd. Daar kwam ik achter en dat kan natuurlijk niet. Wij hebben Seed Valley nodig om juist in gesprek te kunnen gaan met die zaadbedrijven en de partners om zo machines van topkwaliteit te kunnen leveren. We moeten ook benaderbaar zijn. Bij het nieuwe moederbedrijf Fowler Westrup heb ik dus gezegd dat we echt weer lid moeten worden om zo samen in contact te kunnen komen en blijven. Ons motto is ook: “wij werken niet voor een klant, maar met een klant”. We zitten samen aan tafel om samen de oplossing van de uitdagingen te vinden.’

Wat maakt het werken in deze sector zo leuk?

‘Deze sector is voor mij een speeltuin geweest. Ik ben in 1982 begonnen en ik ben eigenlijk nooit uit deze sector gegaan. Bij Premium Seeds Machines zochten ze iemand die de taal van de zaadindustrie sprak dus daar paste ik toen mooi bij’.

20230831 080736