Seed Valley, het samenwerkingsverband van zaadbedrijven in Noord-Holland Noord, wordt met ingang van 1 juli 2013 gesteund door Agri Information Partners uit Wageningen.

Het bedrijf Agri Information Partners uit Wageningen is een specialistische IT dienstverlener voor onder meer zaadbedrijven. Het bedrijf bouwt en beheert software voor de kernprocessen van de plantenveredeling. Systemen die het werk van veredelaars gemakkelijker en efficiƫnter maken, bijvoorbeeld mobiele dataregistratiesystemen. Hiermee kan de veredelaar beoordelingen van planten in kassen of proefvelden ter plaatse vastleggen en online verwerken. Daarnaast is het bedrijf partner in het vaststellen van de IT strategie.

Commercieel directeur Ad Ordelman van Agri Information Partner over de steun aan Seed Valley: “Onderdeel van onze missie is veredelingsbedrijven te helpen bij het organiseren van hun informatiestromen. Ons eigen succes is nauw verbonden met het succes en de toekomst van de veredelingsbedrijven. Als specialistische leverancier van de sector herkennen wij ons dus in de gemeenschappelijke doelen en ambities van stichting Seed Valley.”

Agri Information Partners stelt de komende 3 jaar – naast financiĆ«le steun – ook haar technische expertise beschikbaar, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van een mobiele ‘App’ waarmee studenten het programma van de jaarlijkse Summer School en allerlei info over de bedrijfstak naar hun smartphone kunnen halen.