Beauty and brains

Bloemen maken mensen blij. Achter de schoonheid van bloemen schuilt een wereld aan wetenschap. Het is een ware kunst. Wat ga jij doen?

Bloemen

Bloemen maken mensen blij. Je neemt ze mee naar een verjaardag of wenst er iemand sterkte mee. Onderzoek toont aan dat ze onze emotionele gezondheid verbeteren. 

Maar die bos bloemen komt er niet zomaar.

Dame in steriele kast planten Dekker Chrysanten
Bloemen

Nieuwe bloemen ontwikkelen is een kunst

Veredelaars en onderzoekers werken, met behulp van moderne veredelingstechnieken, aan de beauty met de prachtigste kleuren, ziekteresistentie of weerbaarheid tegen extreme droogte.

Specialisten speuren het DNA af op zoek naar gewenste eigenschappen. Je werkt op het snijvlak van schoonheid én wetenschap.

Seed Valley Summer School  scaled

“In de Verenigde Staten wil de consument een zo groot mogelijke bloem. Deze worden gekweekt in Colombia waar ik zeker eens per jaar naar toe ga. In de Aziatische landen wil de consument juist een kleine delicate perfect gevormde bloem. En voor telers in Colombia zijn andere ziekteresistenties en teelteigenschappen belangrijk dan in Azië. Ik vind het geweldig om die verschillende wensen waar te kunnen maken door veredeling.”

Foto Pieter Doornenbal Dekker Chrysanten
Pieter Doornenbal
Manager Breeding bij Dekker Chrysanten
seedvalley orange
globe orange

Seed Valley: wereldwijd middelpunt

Wat Silicon Valley is voor IT en software, dat is Seed Valley voor de ontwikkeling van planten en zaadtechnologie. De meest innovatieve groene vingers vind je in Nederland.